maanantai 17. maaliskuuta 2014

Vesipumpun ja apulaite hihnan vaihtoa asiakkaan autoon

Tuli tuossa tehtyä vesipumpun vaihto ja apulaite hihnan vaihto. Homma alkoi sillä että jäähdytysnesteet valutettiin pois että saataisiin otettua pois vesipumppu. Pienen purkamisen jälkeen kun vesipumppu saatiin löysättyä saatiin myös irroitettua apulaite hihna. Uusi vesipumppu meni ongelmitta sisään ja apulaitehihna laitettiin kanssa takaisin.
Eli siis vesipumppu on tuolla kaiken takana ja jotta siihen pääsisi käsiksi edestä täytyy purkaa pois tieltä laturi ja apulaite hihna pitää ottaa kanssa pois tieltä.


Vesipumpussa on termostaatti joka säätelee jäähdytysnesteen kulkua moottorissa. Kun kone on kylmä niin termostaatti ei päästä hirveästi jäähdytysnestettä jotta kone lämpeäisi nopeammin. Ja kun kone on lämmin termostaatti päästää jäähdytysnestettä paljon läpi jolloin kone jäähtyy.

Vanha vesipumppu irti.

Uusi vesipumppu



Vanha pumppu vaihdettu nyt uuteen.
 Apulaite hihna ja laturi paikoilleen
.
Uusi vesipumppu paikallaan.

1 kommentti:

  1. Meillä on myös autoon tulossa vesipumpun vaihto. Onkin hyvä tietää että se on suhteellisen takana ja muita osia on otettava pois ennen sen vaihtoa. En osannut nimittäin itse oikein edes paikantaa, missä kohtaa se on. Kuinkahan usein tämä tulee vaihtaa?
    https://www.korpiauto.fi/autovaraosat

    VastaaPoista