keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Työssäoppi

Olin viime jakson työssäopissa tuolla hatanpään autokeskuskuksessa peugeot puolella. Työssäopissa opin paljon uutta asiaa mm. auton huollosta ja korjaamon toiminnasta. Autokeskuksella oli mielenkiintoista olla työssäopissa kun pääsi näkemään autoalan toimintaa ihan oikeassa yrityksessä.
Työssäopin aikana pääsin tekemään auton määräaikaishuoltoja ja pieniä korjauksia. Pääsin muun muassa vaihtamaan pyöränlaakereita, pystytappeja, raidetangon sisä- ja ulkopäitä sekä pakoputkia tuli pari myös vaihdettua. Vein myös pari autoa katsastukseen ja pääsin myös koeajamaan muutamaa autoa vian selvityksen takia.

Pääsin myös seuraamaan kuinka jakohihna vaihdetaan. Jakohihnan vaihdon yhteydessä myös vaihdetaan vesipumppu ja tarvittaessa vaihdetaan myös apulaite hihna. Teimme myös kytkimenpainelaakerin vaihtoja sekä kannentiivisteen vaihtoja.

Yksi suurimmista töistä mitä teimme oli takuutyönä kampiakselin takapään stefan vaihto. Homma oli sinänsä mielenkiintoinen kun en aikaisemmin ollut purkanut mitään auton moottoria niin paljoa. kampiakselin takapään stefan vaihto alkoi siten että autosta irroitettiin ensi kuskinpuolelta pyörä ja sen jälkeen sieltä purettiin pois edestä jarrusatula ja levy. Jarruhilppeiden purkamisen jälkeen piti avata alapallonivel että vetonivelen sai vedettyä poies että saadaan tilaa vaihdelaatikon irroittamiseen. Ennen vetonivelen irroitusta on hyvä valuttaa vaihteistoöljyt pois vaihdelaatikosta ettei ne valu lattialle kun vetonivelen irroittaa. Moottorista piti myös purkaa ainakin akku ja akun teline sekä ilmanputsarin kotelo. Moottoritilasta piti myös purkaa sähkölaitteita ja moottorinohjausyksikkö että vaihdelaatikon kiinnityspultteihin pääsi käsiksi. Vaihdelaatikon irroituksen jälkeen piti irroittaa kytkin sekä vauhtipyörä. Itse stefan vaihto ei niinkään ole isohomma mutta siinä on aika paljon työtä että siihen pääsee käsiksi. Stefan vaihdon jälkeen kytkin, vaihdelaatikko ja muut osat kasattiin takaisin päinvastaisessa järjestyksessä. Kun homma oli valmis samaan autoon tehtiin samalla määräaikaishuolto.

Työssäoppijaksosta jäi hyvä ja positiivinen olo kun opin paljon uutta asiaa ja autokeskuksella oli muutenkin tosi hyvä ilmapiiri niin siellä oli mukava käydä jokapäivä sen 10 viikkoa. Kiitän vielä autokeskuksen asentajia ja muuta henkilökuntaa että sain olla siellä työssäopissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti