tiistai 3. syyskuuta 2013

Fiat Punto

Terve! Tänään siis tuli projektiksi purkaa puntosta iskarit ja tukivarret sekä ohjaukseen liittyvät osat ja ohjaustehostin. Tutustuimme myös airbagin irroitamiseen. Meillä oli myös koe liittyen 4-tahti moottorin toimintaan.
Juu eli siis puntosta kuvaa. Kuvassa harmaa tuollainen pyöreä mötikkä on siis sähköinen ohjaustehostin joka tehostaa auton kääntymistä kun rattia kääntää. Aikamoinen purkaminen oli ratissa ja airbagissa että pääsisi käsiksi rättiniveleen jotta saataisiin ohjaus-akselisto irti.
Aikas monen tunnin ahertamisen jälkeen työn jälki näytti tuolta. Aikas paljaana oli jo mutta hommia vielä riitti.  Välvaiheista ei ole kuvia koska työn aherruksessa se kuvaaminen vähän unohtui. Sitten irroitimme jarrulevyt irti jarrusylintereineen päivineen ja tässä ne ovat irtonaisina:
Siinähän ne vauhdin rajoittajat ovat:)
Juu eli siis jouset ja joustintuet piti irroittaa ennen jarruja.

Moottori tila on ihan tyhjä, kun toinen porukka purki sen jo viimeviikolta. Koneen irroittamisesta voit lukea muista blogeista:)
Tuli myös irroitettua kallistuksen vakaaja. Vähän on kiemuraisempi kuin mersussa :D

Juu eli Tiistai meni ihan rattoisasti ja koulunkäynti ainakin vielä tuntuu ihan mukavalta. Kiitos hyvän luokkahengen ja uusien kavereiden sekä sen että amiksessa ei tarvitse istua niin paljon teoriaa kuin ylä-asteella:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti